تحدي
الديك الرومى روستو فى الفرن Answer10

الديك الرومى روستو فى الفرن Facebo10
*تحدي على الفيس بوك*
تحدي
الديك الرومى روستو فى الفرن Answer10

الديك الرومى روستو فى الفرن Facebo10
*تحدي على الفيس بوك*
تحدي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

تحدي

احدث الافلام
 
الرئيسيةالبوابة الجديدهجديد تحديأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الديك الرومى روستو فى الفرن

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عز الامير
>>> مشرف قسم البرامج
>>> مشرف قسم البرامج
عز الامير


الجنس : ذكر
عدد الرسائل : 117
العمر : 38
تاريخ التسجيل : 02/02/2009
الدوله : مصر
الديك الرومى روستو فى الفرن Mod

الديك الرومى روستو فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: الديك الرومى روستو فى الفرن   الديك الرومى روستو فى الفرن Icon_minitimeالأحد 11 أكتوبر 2009 - 9:19

الديك الرومى روستو فى الفرن
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

الديك الرومى روستو فى الفرن

المقادير
ديك رومى بحجم مناسب (حوالى 7 كيلو)-بصل مقطع شرائح رفيعه - عصير 5 ليمونات - عصير برتقاله - 4 فصوص مستكه - 4 ورقات لاورو - 5 فصوص حبهان - ملح - فلفل اسود - نصف ملعقه صغيرة قرفه
3 شرائح جزر


الطريقه
التتبيل
من قبلها بيوم
نغسل الديك الرومى جيدا ونتركه يتصفى
نحضر التتبيله
ندعك البصل الشرائح مع الملح والفلفل والقرفه جيدا ونضيف عصير الليمون والبرتقال
ناخد الديك ونتبله من كل الجهات وبين الجلد واللحم فى الصدر ومن قلبه ...نضع داخله ورقتين لاورو وفصين مستكه و3 فصوص حبهان
نضعه فى وعاء عميق مقلوب على وجهه يعنى الصدر لاسفل ليتشرب جيدا من التتبيله

ثانى يوم
نشيل الديك من التتبيله ونصفيه من السوائل
ونشيل كل البصل اللى على جلدة من برة
فى صينيه واسعه نسخن سمن ومعه فص مستكه لتشويح الديك
نبدا نشوح الديك فى السمن من كل الجهات ومن عند الرقبه
بحيث ياخد لون جميل من كل الجهات بالتساوى
الخطوة دى مهمه جدا جدا فى قفل مسام الديك والحفاظ على طراوة لحمه فى السوا فى الفرن وايضا بتخلى مافيش اى زفارة ولا اى شىء مش مرغوب يطلع منه

نحضر صينيه الفرن اللى هانسوى فيها الديك
تكون صينيه حجمها مناسب وعاليه الحواف
نبطنها بالفويل
نضع فيها فصين مستكه وفصين حبهان وورقتين لاورو وبصل مقطع شرائح ومدعوك بالملح والفلفل والقرفه وعصير ليمون

نضع فوقها الديك بعد ما شوحناه ونضع على صدر الديك على العظمه المرتفعه منه 3 شرائح جزر وذلك حتى لا يلتصق جلد الديك بالفويل ولما نيجى نفتح عليه الجلد يتقطع والمنظر النهائى يكون مش جميل ...
مهم جدا ان الديك يستوى ويفضل سليم من برة ...لا يتكسر من الوسط ولا جلدة يتقطع

نضع نصف كوب ماء فى الصينيه ونغطى الصينيه بالكالمل بالفويل
نضعها على البوتاجاز لتبدجا تغلى
ندخلها الفرن على حرارة 220 مئويه اسفل الفرن


مهم جدا
علشان نعرف سوا الديك
كل كيلو جرام من الديك محتاج نصف ساعه سوا فى الفرن
يعنى الديك اللى وزنه 7 كيلوجرام محتاج 3 ساعات ونصف فى الفرن
لكن لاننا مغطيينه بالفويل فالحرارة بتكون محكمه داخله فبنقلل نصف ساعه من اجمالى الوقت المطلوب للسوا فى الفرن
يبقى محتاجين 3 ساعات فى الاجمالى


كل نصف ساعه نفتح على الديك ونشربه من السوائل اللى بتنزل منه.....ليه؟
اولا: علشان يفضل لحمه طرى وجلدة ما يتقطعش
ثانيا : علشان يتشرب بالطعم من السوائل دى ويكتسب لون جميل .


بعد مرور ساعتين ونصف
نكشف الفويل من على الديك
نتركه يكمل نضجه فى النصف ساعه الاخيرة وهو مكشوف
الخطوة دى مهمه علشان جلدة يبقى كرانشى ولونه محمر وجميل
بعد نهايه النضج ممكن تفتحى له الشوايه على خفيف لزيادة تحمير الوجه حسب رغبتك

طلعيه من الفرن
انقليه بحرص على صينيه تانيه

غطيه على خفيف بالفويل و ثقبى الفويل ثقوب كتير بالسكين علشان البخار يطلع علشان ما الديك يبطل نضج وكمان يحافظ على جلدة كرانشى ... واتركيه يهدا من حرارة الفرن


الديك الرومى لا يقطع ابدااااا وهو ساخن حتى لا تخرج منه سوائل ويجف لحمه
الديك بيكون كامال النضج تماما بععد الفترة الكبيرة دى فى السوا فى الفرن لكن طبيعه لحم الديك كدة ان بيبقى فيه سوائل شفافه وهو ساخن فلو قطعناه وهو ساخن هاتخرج السوائل دى وبيفقد الكثير من طعمه المميز و يجف
لكن لما ننتظر لحد ما يبقى فاتر هاتلاقى السوائل دى نشفت واحتفظ الديك بطراوة اللحم ومذاقه رائع

ننتظر الى ان تفتر حرارة الديك يعنى ممكن نضع يدنا عليه يكون فاتر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ziz
".
الديك الرومى روستو فى الفرن Stars7
ziz


الجنس : ذكر
عدد الرسائل : 638
العمر : 45
تاريخ التسجيل : 06/06/2008
انا من : saudi a
الدوله : السعودية
الديك الرومى روستو فى الفرن Member

الديك الرومى روستو فى الفرن Empty
مُساهمةموضوع: رد: الديك الرومى روستو فى الفرن   الديك الرومى روستو فى الفرن Icon_minitimeالجمعة 2 أبريل 2010 - 21:34

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الديك الرومى روستو فى الفرن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
تحدي :: مطبخ :تــحــــــــــــــدي-
انتقل الى: